RSS

Muhtar Kebap – Denizli

22 Haz


Yaklaşık 15 günlük bir aradan sonra karşınızdayım.

İşlerin yoğunluğu , yolculuklar ve kayıplarda olan yazı yazma hevesime bir türlü ulaşılamadığı için gecikti yazılarım.

Umarım geçmiş kayıp günleri telafi edebilirim.

 

Yazımın konusu Denizli’ye has en bilindik yemek olan tandır kebap ve en iyi hizmet ve lezzeti bulabileceğiniz Muhtar Kebap.

 

 

İşletmeyi tanıtmadan önce Denizli Tandır Kebap ın özelliklerinden bahsedeyim. Kuzunun sırt bölgesinden odun ateşinde , taş fırında pişirilir. Kemiksiz pide ile servis edilir. Şansınız varsa yanında aynı fırında pişmiş ciğer ve böbrek de yiyebilirsiniz. En önemli noktaysa çatal ve bıçak kullanılmaz. Elinizle yemeniz gerekir. Bunun sebebi sıcak ete metal değdiği zaman yağın donması ve etin lezzetini bozması. Çok ısrarcı olursanız istemeye istemeye çatal verilir amma velakin kesinlikle aynı tadı alamazsınız .


 

 

 

 

Her şeyiyle ilginç hikayesi olan bir kebapçı. Bir kere işletme sahibi endüstri mühendisi. Babası muhtarlar derneği başkanı olduğu için isim Muhtar Kebap. Gazeteye reklam verip , reklamda adresi ve işyerinin telefonunu yazdırmayı unutan bir işletme. Bastırdığı kartvizitte telefon numarası matbaa tarafından basılmayı unutulan bir işletme. Ama muhteşem bir lezzet ve süper ötesi hizmet alabileceğiniz bir işletme.


Nerde bu Muhtar Kebap dediğinizi duyar gibi oldum. Denizli Bayramyerinde kebapçıların olduğu caddede bulunuyor.  Bayramyeri meydanından dörtçeşmeye doğru inerken sol tarafta yer alıyor.

 

Mekan klasik tandır kebapçılardan oldukça farklı. Denizli deki diğer tandır kebapçılar ile karşılaştırmasını yapacağım. Diğer kebapçılarda mermer masa ve rahatsız sandalyeler vardır , burada ahşap masa ve deri kaplı sandalye ve koltuklar var. Aile için ayrı bölümü bulunmakta.

 

 

 

Diğer kebapçılarda hazır bardak ayran sunulurken burada bakır bardaklarda köpüklü ayran sunulur.

 

 

Diğer tüm kebapçılarda yemeğinizi hızlıca yiyerek biranca önce kalkmanız için gözünüzün içine bakılırken Muhtar Kebap ta arka arkaya çay ve kahve ikramı yapılır. Ve içeceğiz çaylar özel işlemeli bardaklarda ikram edilir.

 

 

Diğer kebapçılarda lavabo yemek yenilen yerde bulunur ve siz yemek yerken başkasının lavaboyu kullanması sizi rahatsız ederken burada dışarıda ayrı bir şekilde lavabo ve tuvalet bulunuyor. Erkek ve kadınlar için ayrı tuvaletler var ve gayet temiz.

Muhtar Kebap ta Ticket – sodexho geçiyor. Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.Sürekli müşteriler için açık hesap imkanı da bulunmakta.(benim bol miktarda borcum var sanırım J)

Sonuç olarak Muhtar Kebap ı  TAVSİYE EDİYORUM …..

Not : Denizli deki tüm tandır kebapçılarda sadece öğle saatlerinde kebap bulunur , pazar günü kapalı olurlar.

 

A. Bilgehan Varol

http://blog.milliyet.com.tr/bilgeyle
https://bilgeyle.wordpress.com/
http://www.facebook.com/bilgehanv
http://twitter.com/Bilgehanv

 

Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 22 Haziran 2011 in Lokanta

 

Etiketler: , , , , , , , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: